Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Känner du någon som är utsatt för våld?

Känner du någon som är utsatt för våld? Ring 0435-394 30

Om du är orolig för att en vän eller anhörig är utsatt för våld av sin partner kan du få råd av familjevåldsteamet på telefon 0435-394 30

Som vän, släkting, arbetskamrat eller granne kan du ibland märka att allt inte står rätt till och du kanske misstänker eller till och med vet att någon blir utsatt för våld av sin partner.

Om du misstänker att barn far illalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ska du kontakta socialförvaltningen. Läs även mer på sidan Familj, barn och ungdomlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Våga fråga
Om du misstänker att någon i din närhet blir utsatt för våld av sin partner är det viktigt att du vågar ställa frågan och att inte släppa taget om den våldsutsatta. Det kan göra att din vän eller anhörig orkar förändra sin situation och ta sig ur ett liv med våld och övergrepp. Kom ihåg att det kan ta tid för den som är utsatt att våga eller vilja berätta.

Några god råd kan vara:

  • Om du ser eller hör att hen blir misshandlad – vänta inte. Ring polisen eller någon person som du vet kan ge hjälp.
  • Tala öppet vid ett lämpligt tillfälle om att det inte är personens fel att hen blir misshandlad. Ansvaret ligger alltid på den som misshandlar. Hen är inte heller ensam om att bli det. Det är vanligare än man tror.
  • Läs på och samla information åt hen. Telefonnummer är viktiga.
  • Ta reda på vilka resurser som finns i samhället och hjälp henne att komma i kontakt med dessa. På den här sidan hittar du kontaktuppgifter till Helsingborgs kvinnojour, Brottsofferjouren i Helsingborg samt familjevåldsgruppen socialjouren, polisen och sjukvården.
  • Tala om val och möjligheter och stötta hen att tro att hen klarar en förändring. Hjälp hen att förbereda en akut flyktplan.
  • Hitta lösningar för att upprätthålla er kontakt.
  • Bygg upp ett nätverk som kan ställa upp i akutsituationer. Ställ själv upp med boende för hen och barnen i akuta lägen och barnpassning vid behov, men utsätt inte dig själv för risker.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram