Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Projekt GoDig höjer digital kompetens hos vård- och omsorgspersonal

Projekt GoDig höjer kompetensen inom digitalisering hos vård- och omsorgspersonal. Camilla Sniadowka är undersköterska och teknikcoach medan Christina Hansson är projektledare.

Projekt GoDig höjer kompetensen inom digitalisering hos vård- och omsorgspersonal. Camilla Sniadowka är undersköterska och teknikcoach medan Christina Hansson är projektledare.

Internet, datorer, smarta telefoner och trådlösa nätverk. Den moderna tekniken utvecklas i rask takt.
Men hur är det med kompetensen hos personalen?
Det ska projekt GoDig säkerställa.

 

Projekt GoDig som Perstorp genomför i samarbete med Östra Göinge och Osby kommuner är kompetenshöjande utbildningar inom digitalisering för vård- och omsorgspersonal. Totalt ska cirka 750 medarbetare kompetensutvecklas (varav 150 i Perstorp). Tanken är att välfärdsteknik och digital utveckling ska bli en naturlig del i arbetet.

- Projektet ska leda till att all personal är bekväma med att hantera den digitala tekniken. Vi går till exempel igenom begrepp, hur man gör när man skriver ut, loggar in och surfar på internet, säger Christina Hansson projektledare i Perstorp.

- Vi kör utbildningarna dels för dem som i stort sett är helt obekanta med datorer och dem som har stor vana. Grunderna är dock lite olika beroende på grupp. Deltagarna har själva fått skatta sin förmåga för att vi ska kunna anpassa utbildningen på bästa sätt, tillägger hon.

Under våren genomförs utbildningarna i omgångar för att under hösten byggas på med föreläsningar. Total projekttid är två år varav det återstår drygt ett år.

- Tycker det är mycket spännande att få utbilda kollegor i vad de digitala hjälpmedlen kan erbjuda oss. Det gäller att vara nyfiken och våga prova. Finns många möjligheter som öppnar sig plus att det gäller att vara noga med IT-säkerheten, säger Camilla Sniadowka som till vardags jobbar som undersköterska på Österbo men som i projektet även fungerar som teknikcoach.

Att projektet görs i ett samarbete mellan kommunerna Östra Göinge, Osby och Perstorp ser Camilla och Christina som en stor fördel.

- Ja, det innebär ju en stor kompetenshöjning av personalen plus att vi höjer attraktionen i yrket. Dessutom kan vi samarbeta över gränserna och utbyta lärande och erfarenheter, säger Christina Hansson.

Totalt omfattar projektet 6,3 miljoner kronor och finansieras delvis med medel från Europeiska socialfonden.
Perstorps kommun har beviljats 700 000 kronor.


Mer information på Europeiska socialfondens webbplats Länk till annan webbplats.

Europeiska socialfonden

Senast uppdaterad: