Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Verksamheter stängda efter myndigheternas skärpta restriktioner

Perstorps kommun följer utvecklingen kring coronaviruset och covid-19 och agerar efter myndigheternas rekommendationer. Högstadiet årskurs 7-9 på Centralskolan har distansundervisning från och med måndag 11 januari till och med fredag 22 januari.
Dessutom är Ugglebadet/Hälsoteket, idrottshallar, fritidsgård och bibliotek stängda för verksamhet och besökare/utövare i alla åldrar.
Det gäller i första hand till den 24 januari men kan komma att förlängas.

Kommunala verksamheter anpassas och stängs efter myndigheternas skärpta råd .

Kommunala verksamheter anpassas och stängs efter myndigheternas skärpta råd. Till exempel har biblioteket, Ugglebadet, fritidsgården och idrottshallar stängts för verksamhet och besökare/utövare i alla åldrar. Mer information om vad som gäller i Perstorp i texten nedan.

Den 7 januari beslutade regeringen om en förordningsändring som gör det möjligt för grundskolor att använda fjärr- eller distansundervisning i högstadiet för att undvika trängsel i skolans lokaler eller i kollektivtrafiken.

Och utifrån rekommendationer från smittskyddsläkarna i Skåne går därför högstadiet, årskurs 7-9, på Centralskolan över till distansundervisning från och med måndag 11 januari till och med fredag 22 januari.

Mer information till elever och vårdnadshavare finns på skolportalen Infomentorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera och Centralskolan

Högstadiet årskurs 7-9 på Centralskolan har distansundervisning från och med måndag 11 januari till och med fredag 22 januari. Mer information till elever och vårdnadshavare finns på skolportalen Infomentor.


Fredagen den 18 december presenterade regeringen nya restriktioner. Läs artikel med kommentarer här. länk till annan webbplats


De nya restriktionerna kompletterar de skärpta nationella råden som gäller från den 14 december. (Läs dem i sin helhet längre ner på sidan. Finns även länk till information på andra språk)


De nya restriktionerna är:

 • Maxantal på restauranger sänks till från åtta till fyra personer och alkoholservering förbjuds från och med klockan 20.00. Började gälla 24 december.

 • Maxantal på butiker, köpcentrum och gym. Om inte antalet hålls stängs verksamheterna ned. Trängsel får inte förekomma.

 • Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken. (Se Skånetrafikens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för information om vad som gäller). Började gälla 7 januari och avser framförallt rusningstrafik klockan 7-9 samt 16-18.

 • Gymnasieelever ska ha fjärr- eller distansundervisning till 24 januari.

 • All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.

 • Alla arbetsgivare uppmanas se till att all icke nödvändig personal arbetar hemma fram till den 24 januari. Gäller inom stat, region, kommun och privat. Regeringen ger dessutom ett särskilt uppdrag till statliga myndigheter att säkerställa att så sker.


Ja till tillfällig pandemilag

Riksdagen sa på fredagen den 8 januari ja till regeringens förslag om en tillfällig pandemilag. Lagen ger regeringen rätt att besluta om tvingande åtgärder för att hindra smittspridning och stoppa trängsel.

Till exempel är det nu möjligt att med hjälp av lagen reglera verksamheter som att stänga köpcentrum och gym.

Den tillfälliga covid-19-lagen ska gäller från och med den 10 januari till och med den sista september 2021.Det här gäller i Perstorp:

Notera att verksamhet som inte omnämns i texten fortsätter som vanligt.


För att ytterligare följa rekommendationerna och bidra till en minskad smittspridning har Perstorps kommun gjort anpassningar av verksamheten under den tid som bestäms av myndigheterna.

Högstadiet årskurs 7-9 på Centralskolan har distansundervisning från och med måndag 11 januari till och med fredag 22 januari.

Detta gäller inte elever som tillhör grundsärskolan eller där rektor beslutar annat.

Lunchpaket erbjuds att hämta på skolrestaurangen efter beställning som kan göras via en särskild e-tjäst som öppnats för ändamåletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information till elever och vårdnadshavare finns på skolportalen Infomentorlänk till annan webbplats


Vidare är Ugglebadet, idrottshallar, fritidsgård och bibliotek (utlåning är dock möjlig via telefon eller e-post. Ring 0435-392 30 eller skicka e-post till bibliotek@perstorp.se) stängt för verksamhet och besökare/utövare i alla åldrar.


Dessutom ska kommunanställda som arbetar inom verksamhet där det är möjligt arbeta hemifrån plus att fysiska möten ställts in till förmån för digitala.

Tills vidare gäller även avrådan från att besöka kommunens äldreboenden. Avrådan ligger i linje med myndigheternas rekommendationer. Alla måste vi nu ta ett personligt ansvar att hålla avstånd

För- och grundskola:

 • Högstadiet årskurs 7-9 på Centralskolan har distansundervisning från och med måndag 11 januari till och med fredag 22 januari.
  Detta gäller inte elever som tillhör grundsärskolan eller där rektor beslutar annat.Lunchpaket erbjuds att hämta på skolrestaurangen efter beställning som kan göras via en särskild e-tjäst som öppnats för ändamåletlänk till annan webbplats
  Mer information till elever och vårdnadshavare finns på skolportalen Infomentorlänk till annan webbplats
 • Kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster att vid konstaterad Covid-19 smitta i hushållen ska även symtomfria barn i för- och grundskola stanna hemma. Barnen ska stanna hemma i 7 dagar från det att den smittade personen har fått sitt positiva provsvar.

Kundtjänst (Besöksadress som gäller under tiden kommunhuset renoveras är Hantverkaregatan 9D):

 • Ändrade öppettider: Måndag-fredag: 10.00-12.00, 13.00- 15.00,  Observera att telefonen även den är lunchstängd mellan klockan 12-13. I övrigt besvaras telefon och mejl som vanligt.

 • Service: Personal assisterar inte kunder vid dator/kopiator utan hänvisas till egen hantering.

Biblioteket:

 • STÄNGT (Gäller även obemannat. Men det går bra att ringa 0435-392 30 eller mejla bibliotek@perstorp.se för att låna. Se även bibliotekets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)

Fritidsgården:

 • STÄNGT (Gäller alla åldrar). Mobila Teamet fortsätter sin verksamhet utomhus.

Ugglebadet/Hälsotek:

 • STÄNGT (Gäller alla åldrar)

Kommunala idrottsanläggningar:

 • STÄNGT (Gäller alla åldrar )

Socialförvaltningen

 • Dagverksamheten vid Rydbogården är inställd.

Familjens Hus

 • Öppna förskolans aktiviteter både inomhus och utomhus är inställda. Istället genomgörs digitala tematräffar (kallas "Snackis).

Arbetsmarknadsenheten

 • All fysisk verksamhet fram till och med 24 januari är STÄNGD. Telefon och mejl besvaras som vanligt.

Artur Lundkvist utbildningscentrum/vuxenutbildning

 • SFI-undervisning bedrivs på distans

Anhörigstöd

 • Träffpunkten på Hantverkaregatan är stängd för fysiska besök.
  Anörigstöd erbjuds tills vidare av anhörigkonsulenten via telefon (0435-392 39länk till annan webbplats) eller SMS: (0734-291210) vardagar mellan klockan 07:30-12:00 och 13:00-15:30.


Mer information:

 • Region Skåne har en webbplats med en samlad bild över läget med covid-19 och där redovisas antal konstaterade fall av covid-19, inneliggande covid-19-patienter på sjukhusen och konstaterat smittade som avlidit: Lägesbild covid-19 i Skåne - skane.se länk till annan webbplats


Skärpta nationella råden

 

 

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram