Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Första steget in ett Finsamförbund

Fyll i beskrivning av bilden

Perstorp har tagit ett första steg in i ett FINSAM förbund tillsammans med Ängelholm, Båstad, Klippan Örkelljunga, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser, FINSAM, gör det möjligt för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och region att samverka finansiellt inom välfärds- och rehabiliteringsområdet.

Fredagen den 6 oktober träffades inblandade samarbetspartners för en inspirationsdag i Örkelljunga. Om allt går enligt plan, träder förbundet i kraft den 1 januari 2018.

Under inspirationsdagen kunde Båstad, Klippan, Perstorp, Örkelljunga och Ängelholm mötas och träffa representanter från landstinget, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Syftet med dagen var en förberedelse på vad arbetet i ett samordningsförbund innebär men också att möjlighet till samtal och möten. Under dagen delade även samordningsförbund från Halmstad, Laholm och Helsingborg, som redan driver samverkan enligt FINSAM-modellen, med sig av sina erfarenheter.

Samordningsförbundens uppgift är i första hand att verka för att medborgare ska få stöd och rehabilitering som ger dem möjlighet att försörja sig själva. På individnivå verkar samordningsförbundet genom att finansiera insatser som bedrivs av de samverkande parterna.

Mer information:

Samordningsförbundet Helsingborglänk till annan webbplats

Samordningsförbundet Hallandlänk till annan webbplats

 

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram