Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Eldningsförbud gäller i Perstorp

Eldningsförbud gäller i Perstorp

Inre befäl vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst utfärdar varje dag en brandriskprognos. Klicka på bilden för att se den dagsaktuella prognosen.

Det råder just nu mycket stor brandrisk.
Därför gäller eldningsförbud i Perstorp.

Brandriskprognosen för nordvästra Skåne finns på www.rsnv.se/brandriskprognoslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och för övriga delar kan du hitta lokala värden i appen ”Brandrisk ute” som finns för både Android och iOS.


SMHI har även en prognos för aktuell risk för gräsbrandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Vid brandrisk 4 eller 5 gäller bland annat (för komplett lista rekommenderas rsnv:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster:

  • Du kan använda sprit- eller gasolkök i skog och mark om detta är uppställt på en icke brännbar yta.
  • Det går också bra att använda grillar på den egna tomten som inte kan ge värmeledning till marken, t.ex. grillar på ben/stativ. Gasolgrill, elgrill och gasolvärmare går också bra att använda. Med den egna tomten avses en trädgårdstomt med kortklippt gräs, och med behörigt avstånd till skog. Till ”egen tomt” räknas i sammanhanget även innergård till hyresrätt, bostadsrätt, kolonilott och campinganläggningar. För att undvika missförstånd undersök med styrelsen/hyresvärden för att ta reda på vilka lokala regler som gäller.
  • Även på den egna tomten gäller det att vara försiktig. Placera alltid grillen långt ifrån brännbart material, gärna på en grus- eller stensättning. Se till att ha tillgång till vatten att släcka med om det skulle börja brinna.
  • Företag och föreningar får grilla med el-, gasol- och kolgrillar på eget område om det sker med ett behörigt avstånd från skog och mark samt att det sker på ett obrännbart underlag och att brandsläckningsutrustning finns på plats. Kontrollera med din fastighetsägare att det går bra att grilla.
  • Yrkesmässig matlagning som använder öppen låga eller liknande inom fast eller tillfälligt restaurangområde är tillåtet. Dock får matlagning enbart ske på icke brännbar yta, på säkert avstånd till brännbart material och om brandsläckningsutrustning finns tillgänglig. Samma förhållningsregler gäller för gasolvärmare och liknande utrustning.
  • Engångsgrillar får inte användas vid rådande eldningsförbud då dessa står direkt på marken.
  • Vedeldad badtunna, eldkorgar, ogräsbrännare och liknande anordningar omfattas av eldningsförbudet.
  • Det är inte tillåtet med Valborgsmässobål eller eldning i egen trädgård under rådande eldningsförbud.
  • Heta arbeten omfattas inte av eldningsförbudet. Däremot ska du vara noggrann med att följa säkerhetsföreskrifter och rutiner för Heta arbeten.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram