Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Nyheter

Fyll i beskrivning av bilden

Kampanj för fiberutbyggnad på landsbygden

Under en längre tid har fiberutbyggnaden stått still i Perstorps kommun vilken främst berott på otillräcklig anslutningsgrad. Men nu börjar det röra på sig igen. Den 11 november startar IP-Only en säljkampanj som kommunen ser positivt på.

Det är flera bakomliggande faktorer som har gjort att byggbeslut uteblivit. Främst är det den konkurrens som uppstod mellan IP-Only och Zitius där ingen av aktörerna fick tillräcklig anslutningsgrad.

Under våren 2019 valde Zitius att häva samtliga avtal och lämna Perstorps kommun. I samband med Zitius beslut fördjupades dialogen mellan kommunen och IP-Only med syfte att få fart på utbyggnaden.

Utifrån den dialog som förts mellan parterna har IP-Only beslutat att genomföra en säljkampanj som inleds 11 november och avslutas 8 december 2019. Kampanjen riktar sig till samtliga fastighetsägare utanför tätorten.

- Anslutningsgraden är avgörande för om fiber ska byggas på Perstorps landsbygd. Är inte anslutningsgraden tillräcklig blir det ingen fiber. Därför är det viktigt att alla som vill ha fiber tecknar avtal, säger digitaliseringssamordnare Ida del Olmo och rillägger:

- Kommunen har i dagsläget inget samverkansavtal med IP-Only men vi ser positivt på deras initiativ.

De fastighetsägare som eventuellt inte får ett erbjudande eller har frågor gällande avtal och kampanj uppmanas att ta kontakt med IP-Only: Kundservice: 0200-43 00 00, Kundforum: Kundservice@ip-only.se, Projektledare: Anton Roos Tel: 0707-950 997.

 

Zitius annullerar avtal till förmån för IP-Only

Den rådande konkurrensen om fiberkunderna har lett till att varken Zitius eller IP-Only fått tillräcklig anslutningsgrad för att kunna ta byggbeslut. Det var även den låga anslutningsgraden som låg till grund för länsstyrelsens
beslut att inte tilldela Zitius bidrag för de eventuella projekt som planerats i kommunen.

Under våren har samtal förts mellan kommunen och de båda aktörerna om hur arbetet med fiberutbyggnaden på landsbygden ska komma vidare. Måndagen 17/6 informerade Zitius sina kunder om att samtliga avtal annulleras. I samband med Zitius kommunicering erbjuder IP-Only sina kunder möjligheten att förnya befintliga avtal. Det finns även möjlighet för nya kunder att teckna avtal med IP-Only.


Bredbandsstöd 2019

Under 2018 kunde aktörer söka bredbandsstöd ur jordbruksverkets landsbyggdsprogram. Zitius sökte bredbandsstöd för projekt i Perstorps kommun. Länsstyrelsen som handlägger bredbandsstöden meddelade nyligen tilldelningens utfall där Zitius blev utan stöd för projekten i kommunen.

En utvärdering kommer nu att göras för att fastställa nästa steg i arbetet för bredbandsutbyggnad på landsbygden. Ett första steg är att göra avstämning med IP-Only och Zitius.


Kommunen samförlägger kanalisation för framtida fiber

13 mars 2019 beslutade kommunstyrelsen att kommunen ska samförlägga kanalisation i samband med E.ONs markarbete i Toarp och Söndrahult. Kanalisationen syftar till att nyttjas för fiber vid ett framtida byggbeslut. Berörda fastighetsägare och vägsamfälligheter har kontaktats och uppmanas att snarast skicka in sina markavtal.

Arbetet kommer pågå under våren/sommaren 2019.


PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram