Perstorps kommun, länk till startsidan

Äntligen byggstart för Ugglehallen - första spadtaget

Första spadtaget

Det historiska första spadtaget togs av Mirsad Tucalija (kommunens projektledare från företaget Cowi), Magnus Almström (fritidschef), Ronny Nilsson (kommunstyrelsens ordförande), Annette Lantz (kultur- och fritidsnämndens ordförande), Håkan Eriksson (driftingenjör) och Magnus Leeman (arbetschef, Leeman Entreprenad)

Det som varit mångas önskan och något som diskuterats länge blev verklighet måndagen den 12 juni. Då togs nämligen det första spadtaget på nya idrottshallen som fått namnet Ugglehallen.

I slutet av augusti 2018 är invigning planerad. Projektet är budgeterat till drygt 40 miljoner kronor.
- Änligen blir det av. En ny idrottshall intill Ugglabadet öppnar upp stora möjligheter för området när det gäller friskvård och motion. Samtidigt öppnar det upp möjligheter för föreningar att exempelvis ordna cuper och turneringar, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Nilsson (S).

- Det finns även ytterligare planer för området vilka bland annat innehåller konstgräsplan, utökade ställplatser på campingen och en helt ny vattenrutschkaneanläggning, tillägger han.

Även kultur- och fritidsnämndens orförande Annette Lantz (M) gläds åt att det första spadtaget i avklarat och bygget av hallen är igång:
- När Ugglehallen är klar frigörs tider i våra andra idriotthallar vilket förbättrar möjligheter för föreningar att bedriva verksamhet. Och med Ugglehallen kan nya verksamheter starta upp. Tänker framförallt på akltiviteter riktade mot äldre. En annan viktigt aspekt är också att hallen tillgänglighetsanpassas och förses mid wi-fi.

Entreprenör för projektet är Leeman Entreprenad från Ängelholm. Nyss har de avslutat ett idrottshallsbygge åt Skånes Gymnastikförbund.
- Vi ser fram mot att får bygga i Perstorp. En utmaning och roligt att fortsätta på banan med att bygga idrottshallar. Tillsammans med beställaren kommer vi fram till bästa lösningarna, säger arbetschef Magnus Leeman

Närmast väntar projektering. Efterer semestrarna påbörjas sedan schaktarbeten. Till vintern är planen att stommen bestånde av stål och betong ska var klar varpå inomhusarbete väntar.
Spektakulärt i sammanhänget lär det bli när takkonstruktionen ska lyftas på plats.

- Stommen är sex limträbakar, vardera 31 meter långa och 2,20 meter höga. Det är som det vore jättestora väggar som dels ska transporteras till platsen och sedan placeras rätt, berättar Magnus Leeman.

Dagen till ära skålades det i Pommac och bjöds på kanelbullar och kaffe.

Snabbfakta:
- Hallen, som dockas samman med Ugglebadet, har måtten 44x24 meter.
- I bygget ingår även en B-hall, kafeteria och konferensrum/VIP-rum.
- ca 300 fasta läktarstolar platser med riktiga stolar.
- Ugglehallen anpassas även så att konserter, mässor och utställningar ska kunna arrangeras.
- Budget för projektet, som beräknas stå klart i augusti 2018, är drygt 40 miljoner kronor.

UgglehallCollage
Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-06-12

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.