Perstorps kommun, länk till startsidan

Min prao-vecka

Agnes

Jag, Agnes Delen Abrahamsson har nu avslutat min prao-vecka på kommunen där jag hunnit vara med om mycket olika saker.

Mina förväntningar inför att jobba på kommunen var inte så höga, men det ändrades efter första dagen. Jag hade bilden av att det var en ganska tråkig plats med allvarliga personer som skulle bli arga så fort man gjorde något fel, men så var det inte alls.

Alla var så välkomnande och trevliga, och de var ingen som blev arg på mig ifall jag gjorde något fel. Jag har fått göra allt ifrån att vika inbjudningar till att få vara reporter. Jag har haft det mycket bättre än hur jag trodde att jag skulle ha det. Jag har lärt mig så mycket om vad dem på kommunen gör och hur kommunen är organiserad.

Det roligaste jag fick göra var att åka in till Kristianstad på Europadagen tillsammans med kommunens EU-strateg Frida Beijer, det var så intressant att höra kommunernas alla pågående projekt och även där lärde jag mig mycket.
Det var också väldigt kul att följa med kommunens kommunikatör Stefan Franzén, på ett besök hos räddningstjänsten i Perstorp vilket var mycket spännande.

Det svåraste var nog att den första dagen komma på vilka frågor jag skulle ställa till kontaktcentret när jag skulle intervjua dem, eftersom jag aldrig hade gjort något sådant tidigare. Jag var ganska nervös minuterna innan, men Mayada och Sausan som arbetar på kontaktcentret var mycket trevliga så det gick jätte bra att intervjua dem och det var en rolig grej att göra.

Min uppfattning om kommunen har verkligen ändrats från en tråkig arbetsplats till en effektivt arbetande.
Det var så kul att träffa alla anställda som jag har varit hos, Sahand, Cissi, Ulf, Frida, Stefan och alla andra, ett stort tack till att jag fick möjligheten att praoa här på kommunen.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-05-12

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.