Perstorps kommun, länk till startsidan

Spännande studiebesök hos räddningstjänsten

Under vecka 19 har Marcus Nilsson och kollegorna från räddningstjänsten tagit emot förskolebarn som bland annat fått lära sig vilket nummer man ska ringa om det händer en olycka, samtidigt som de fick chansen att testa släcka en fejk-eld med en brandsläckare.

– Det var jättekul att spruta vatten med brandsläckaren, tyckte två av barnen

Barn från olika förskolor har i veckan fått chansen att besöka räddningstjänsten för att se hur räddningspersonal jobbar och hur en brandbil är utrustad. De fick en liten visning i lokalerna och även se en kort informationsfilm.

– Wow! Sa flera av barnen när det fick reda på att det fanns 3000 liter vatten i tanken i brandbilen. Alla barnen tyckte att det var coolt att bara se en brandbil, och när de sedan fick reda på att de skulle få lov att provsitta i den blev de väldigt exalterade. Barnen fick också lära sig att man alltid ska ha bilbälte på sig när man åker bil och alltid ha cykelhjälm när man cyklar och att man inte ska leka med brandsläckaren. Marcus och kollegorna berättade också hur bra det är med en brandvarnare hemma som varnar om det börjar brinna.

– Oj! Vad dyrt sa barnen när Marcus sa att en brandvarnare kostar ungefär 100 kronor

De sista barnen fick göra var att använda en brandsläckare på riktigt. med hjälp av vatten skulle de släcka en fejk-eld gjord i trä målad som en eld. Det var det som barnen tyckte var absolut roligast.

– Denna ålder är den bästa, för att det är nu de suger åt sig all information de får och de kan prata om besöket på räddningstjänsten flera dagar efter att det har varit här vilket är jätte kul, säger Marcus ifrån Räddningstjänsten.

Text: Agnes Delén Abrahamsson (PRAO)

Räddningstjänsten barn
Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-05-12

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.