Perstorps kommun, länk till startsidan

Vill du göra skillnad? - Bli deltidsbrandman

SKL och MSB har gemensamt tagit fram en webbplats om Räddningstjänstpersonal i beredskap, RiB.

Sidan, blideltidsbrandman.nulänk till annan webbplats, vänder sig i första hand till allmänheten och då främst till personer som kan vara intresserade av att arbeta som brandman.

- Vi har därför i valt att använda den mer allmänt använda benämningen deltidsbrandman. Kontaktuppgifter till alla brandstationer På webbplatsen presenterar vi information om yrket och vad det innebär. Dessutom har vi sammanställt uppgifter om alla brandstationer och placerat in dem i en karta. Där finns bland annat kontaktuppgifter till kommunens räddningstjänst. På så sätt kan användaren leta upp sin hemort och hitta närmaste brandstation, skriver Gunilla Glasare, drirektör för SKL i det informationsbrev som skickats ut till kommunerna.

- Vi behöver ett antal nya "ribbare" (räddningsmän i beredskap) i Perstorp. Det är ett spännande jobb där man som person ställer upp för samhället. Vi här i Perstorp är dessutom en specialenhet för Räddningstjänstens hela saneringsuppdrag vilket gör att vi kan få rycka ut i hela Sverige, inte bara i Skåne, säger räddningschef Leif Hylander.

Här finns mer information om vad det innebär att vara Räddningsman i beredskap (deltidsbrandmanlänk till annan webbplats)

Bli deltidsbrandman
Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-05-11

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.