Perstorps kommun, länk till startsidan

Vad gör du om din vardag vänds upp och ner?

Krisberedskap

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Det är frågan som ställs under årets Krisberedskapsvecka som pågår 8-14 maj.

I Perstorps kommun arbetar vi dagligen med krisberedskap varje dag. Både i vår egen organisation och med olika samarbetspartners. Här finns mer information kring detlänk till annan webbplats

Under vecka 19 är det dags att tänka extra på vår hemberedskap. Sverige är ett modernt land men ett modernt land är också sårbart. Det krävs till exempel inte mer än några dagars strömavbrott för att mycket av det vi tar för givet ska sluta att fungera.

Hur skulle du klara dig om elen försvann, det inte kom något vatten i kranen eller internet och telekommunikationen slås ut?

Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta behöva klara sig själva en tid.

- Det är viktigt att ta sitt egenansvar och se över hur pass förberedd man själv är. Kan jag ta del av information via exemelvis batteridriven radio? Har jag mat och kläder? Finns det vatten och har jag kontanter undanlagda? Det är mycket att tänka på som kan vara riktigt bra att ha förberett om något skulle hända. För frågan är inte om det händer utan när, säger Susanne Burström, säkerhetssamordnare i Perstorps Kommun.

Det är MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap)länk till annan webbplats som har startat upp Krisberedskapsveckan och alla Sveriges kommuner har möjlighet att vara med.


Mer information om krisberedskap hittar du också på dinsakerhet.se.länk till annan webbplats

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-05-08

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.