Perstorps kommun, länk till startsidan

Engagemang - det här kan du välja

Kompis Sverige

Tycker du och/eller din familj att det skulle vara roligt att träffa och lära känna en nysvensk person och/eller dennes familj?

Kompis Sverige är en ideell icke-vinstdrivande organisation som arbetar för att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar. Den 1 september startade Kompis Sverige, i samverkan med Perstorps Kommun, upp sin verksamhet lokalt.

Ett stort antal intresseanmälningar från nya svenskar bosatta i Perstorp som mycket gärna vill få en svensk kompis att öva svenska med har inkommit. Önskemålen om att få umgåsoch hitta på roliga saker kommer från kvinnor, män och hela familjer.

Nu söker vi etablerade svenska personer som tycker det är spännande att lära känna nya människor och kulturer. Vi tror på en tvåvägsintegration där båda parterna har lika mycket att lära av varandra och där vänskap är ett effektivt redskap till en bättre integration.

Låter det intressant? Tveka då inte att höra av dig. Alla intresserade genomgår först en intervju där du får berätta om dig själv och/eller din familj. Det är sedan de uppgifterna som ligger till grund för en kompismatchning.

Du och din kompis bestämmer sedan själv vad ni vill göra och när ni vill göra det. Det enda är är att ni träffas minst 6 timmar/månad i 6 månader.

Vill du veta mer?
Besök www.kompissverige.selänk till annan webbplats där du även kan boka en tid för intervju.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på: skane@kompissverige.se

Sims

Språkcafé

Språkcaféer är en mötesplats där individer från olika kulturer och med olika bakgrund kan träffas för att under avslappnade former träna på att prata svenska. Språkcaféer möjliggör också för möten människor emellan som kanske annars inte hade ägt rum.

Under våren kommer vi dra igång ett nytt koncept kallat ”innovativt språkcafé”. Konceptet innebär att vi kommer kombinera traditionell språkcaféverksamhet med andra nöjen så som ex. stickning, spel, hantverk m.m. Vi kommer också att ha vissa tillfällen med fokus på mer avancerad svenska för de nyanlända/ utrikes födda som kommit lite längre i sin språkutveckling i svenska. Till varje fika bjuder biblioteket på fika.

Alla som vill är välkomna att delta - ingen föranmälan krävs.

Låter det intressant?

Klicka härlänk till annan webbplats (pdf, 365.7 kB) för se vilka datum/tider språkcaféet kommer vara under våren, samt vilka som andra volontärer som anmält sitt deltagande!”.

För mer information kring språkcaféet - kontakta Frida Beijer Brondén.

Mejl: frida.beijer@perstorp.se

Tel: 0435-392 71

Integration i föreningslivet

I Sverige utgör föreningslivet den vanligaste plattformen för socialt umgänge och nätverksskapande. En möjlighet för kommunens nyanlända att ta del av föreningslivet är därför en ovärderlig chans att som ny komma in och lära känna ett samhälle och dess invånare.

Under våren 2017 kommer ett samarbete mellan kommun och föreningslivet att inledas i syfte att introducera svenskt föreningsliv för kommunens nyanlända. Samarbetet medför också stora möjligheter för det lokala föreningslivet att visa upp sin verksamhet och locka nya medlemmar.

Genom att anordna Öppna Hus, där föreningen står för arrangemanget och där kommunen står för att bjuda in intresserade, kommer det lokala föreningslivet ges möjlighet att visa upp sin verksamhet i dess hemmamiljö samtidigt som besökaren ges möjlighet att testa på en ny och eventuell framtida hobby.

Är din förening intresserad av att anordna ett Öppet Hus?

Då är du varmt välkommen att höra av dig till Frida Beijer Brondén för mer information.

Mejl: frida.beijer@perstorp.se
Tel: 0435-392 71

Klicka härlänk till annan webbplats (pdf, 238.3 kB) för att se vilka föreningar som anmält intresse av att anordna Öppet Hus i vår

Bli Fadder eller Fadderfamilj!

Vill du öppna ditt hem för en ensamkommande ungdom? Just nu finns det många ensamkommande barn och ungdomar i Sverige. De har av olika anledningar fått lämna sina familjer och hemländer och befinner sig i ett nytt land utan att ha stöd från sin familj eller något socialt kontaktnät.

Vi söker därför fadderfamiljer/faddrar som är nyfikna på att lära känna någon av de ungdomar och som vill dela med sig av sin vardag och sitt familjeliv och vara ett socialt stöd för dessa ungdomar.

För mer info klicka härlänk till annan webbplats, eller kontakta oss så berättar vi mer!
Mejl: jasmina.mehmedovic@perstorp.se eller ingmari.bengtsson@perstorp.se

Simsaktörer
Informationsägare: Dennis Thörner
Senast uppdaterad: 2017-03-31

Aktuellt

Länktips

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.