Perstorps kommun, länk till startsidan

Landsbygdsminister gästade Perstorp

På tisdagen fick Perstorp besök av landsbygdsminister Sven Erik Bucht som under två dagar reser runt i Skåne och Blekinge.

Besöket innehöll bland att en visning av PersTorp1 där Perstorp Bostäders VD Henry Roos och Kommunalråd Ronny Nilsson berättade om konceptet.

Ministern imponerades av bygget och tyckte att det var ett fantastiskt projekt som utvecklats av Perstorps kommunala bostadsbolag. Möjligheterna är stora för att genomföra liknande byggen runt om i Sveriges och Bostadsbolagets VD berättade att ett flertal olika kommuner redan både planerar och redan påbörjat byggnation av samma hus

- Mycket attraktivt boende till en hyreskostnad som möjliggör för nära nog vem som helst att skaffa sig ett eget boende. Mycket gediget bygge till hög kvalitet, berömde Sven Erik Bucht som personligen har lång erfarenhet kring bostäder och byggnation då han är väl insatt i förutsättningarna sedan lång tid tillbaka som politiker då hand bland annat varit engagerad i bostadsbolag i sin hemkommun i Norrland.

Besöket avslutades med ett möte i kommunhuset för diskussioner av landsbygdens utmaningar och möjligheter samt kring aktuella frågor såsom statligt stöd till bredbandsfiberutbyggnation på främst landsbygden tillsammans med olika Socialdemokratiska partikollegor från Perstorp och Klippan.

Ministerbesök

Kommunalråd Ronny Nilsson, minister Sven-Erik Bucht och Perstorps Bostäders vd Henry Roos.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-03-21

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.