Perstorps kommun, länk till startsidan

Platstorg och Kontaktcenter på Företagarlunch

Företagarlunchbild

Kommunen deltog med representanter på tisdagens Företagarlunch i Folkets Park.

EU-strateg Frida Beijer och Sahand Kousha på arbetsmarknadsenheten pratade om skapandet av Kontaktcenter, invigning 3 april, och om hur förtag och kommunen kan samarbeta kring att få in arbetslösa på arbetsmarknaden.

- Tittar vi på den inhemska befolkningen är arbetslösheten cirka ca tre procent.Tittar man på de nyanlända helt andra siffror. Här i Perstorp är det cirka 200 som inte har jobb men aktivitet och det är dem jag jobbar för, berättade Sahand Kousha.

- Agendan på de företagsbesök som vi varit ute på är att samverka. Vi pratar bland annat praktikplatser och valideringsmöjligheter. Vi jobbar i kedjor där en person exempelvis kan rekommenderas få praktik på en annan, sa Frida Beijer samtidigt som hon tillade:

- Vi pratar om snabb dialog. Går från A till B snabbt.

Kommunalråd Ronny Nilsson informerade vidare om kommunens satsning på databasen Platstorget där det är gratis för arbetsgivarna att annonsera.

- Vi tror att det finns en stor potential i detta. Än är det inte igång men det är ett bra initiativ som kan leda till stora möjligheter.

Under lunchen presenterade även företaget PLES sin verksamhet som inriktas mot larm och säkerhet. De berättade bland annat att framtiden är en kameratjänst där en larmcentral kan se och även prata till gärningsmän eller exempelvis person på tak eller i samband med inbrott.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-03-21

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.