Perstorps kommun, länk till startsidan

Spännande teater med Snövit i huvudroll

Banditsagan på turné i Perstorp

Kommunen satsar målmedvetet på kulturarrangemang riktat till skolelever.
Senast i raden är föreställningen "Snövit och de sju sjuksköterskorna" som eleverna i årskurs tre på Norra Lyckanskolan och 2-3:an på Oderljunga skola fått se.

Eleverna på NL har tidigare varit publik. På fredagen var det Oderljungas tur att uppleva teaterföreställningen som baseras på Snövits uppväxt utan sin mor. Modern avled dessvärre avled i samband med förlossningen.

Snövit trivs inte med sin situation på den skånska landsbygden då hon bland annat retas för sitt namn och nedvärderas av de vuxna hon bor oss. Plötsligt en dag beslutar sig Snövit därför för att rymma till Malmö.
Där möler hon Fanny, sjuksköterskan som var med när Snövit föddes. Tillsammans besöker de sjukhuset där hon träffar sju sjuksköterskor (som alla har namn efter de sju dvärgarna i den klassiska Snövitsagan). Gemensamt för sjuksköterskorna är att de har alldeles för mycket att göra. Fanny vill förändra situationen och hoppas få med sig de andra så att chefen lyssnar.

Med ljudeffekter, musik, snabba rekvisitaförändringar och en interaktion med eleverna fångar skådespelarna Malin Molin, Oskar Stenström & Sanne Ahlqvist Boltes uppmärksamheten konstant under föreställningens 40 minuter.

Sagans handling kretsar kring om hur det är att vara rädd och modig på samma gång. Om att våga agera och att inte bara titta på.
För mer information om banditsagor se deras webbplatslänk till annan webbplats eller Facebooklänk till annan webbplats

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-03-10

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.