Perstorps kommun, länk till startsidan

Miljonsatsning på säkrad vattenkvalitet

I dagana har kommunens personal i samarbete med ramarbetspartners påbörjat arbeten vid kommunens norra vattenverk som ska säkerställa en förbättrad vattenkvalitet.
- I budgeten finns tre miljoner kronor till projektet, säger samhällsbyggnadschef Kjell Hedenström

Det är samhällsbyggnadsförvaltningen som driver projektet i egen regi. Planen är att arbetet ska vara färdigställt i höst.

- Vi ska bland annat placera uv-filter på anläggningen och även uppföra en byggnad som ska underlätta provtagning och drift. Vi byter samtidigt ut ett antal ventiler och ledningar. Allt för att säkra en god vattenkvalitet, säger Kjell Hedenström.

Det nu aktuella projektet kan följas av ytterligare ett vilket bland annat inkluderar en kasun och ett eleverk. Projektkostnad är beräknad till åtta miljoner kronor.
I nuläget finns inga pengar beviljade men samhällsbyggnadschefen hoppas på ett positivt besked när frågan tas upp till diskussion.

- Genom att vi gör arbetena i egen regi tillsammans med våra ramavtalspartners sparar vi ett antal miljoner, säger Kjell Hedenström.

 

Arbete vid vattenverk

Kommunens personal i samarbete med ramavtalspartners har påbörjat arbeten vid kommunens norra vattenverk som ska säkra framtidens vattenkvalitet.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-02-01

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.