Perstorps kommun, länk till startsidan

Tankbil och tågset med farligt gods i kollision

En tankbil och ett tågset med fem vagnar lastade med farligt gods kolliderade på måndagsmorgonen på lossningsområdet inom Perstorp Industripark.

Larmet kom 09.58. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Ett område på cirka 200 meter spärrades av.

Tågvagnarna var lastade med brandfarligt gods. Tankbilen var tömd på sin last men inte rengjord.

- Det blir alltid brandfarlig gas kvar, säger Susanne Burström, säkerhetssamordnare och brandinspektör på räddningstjänsten i Perstorp.

Något läckage från lastbilens tankar konstaterades inte. Räddningstjänsten beräknade att arbetet på plats skulle ta ett par timmar.

- En så kallad tungbärgare beställdes för att sära på tankbilen och tåget. Sedan backades tågsetet, säger Susanne Burström.

- Tanken hängde på loket.Vi tummades ner övertrycket i tankbilen för att sedan med mobilkran lyfta ner det, säger räddningschef Leif Hylander.

Vid 13-tiden kom besked om att insatsen avslutats.

- Uppdraget är slutfört och det gick mycket bra, meddelar Susanne Burström

Orsaken till olyckan är oklar. Hittills är det konstaterat att tankbilen blivit påkört av tågsetet. Inga personskador rapporteras. En chockad person har dock tagits om hand

- Såväl polis som företag gör utredning om olyckan. Som tur är har kollisionen inträffat i låg hastighet. Annars hade det kunnat gå riktigt illa med tanke på lasten, säger Susanne Burström.

Olycka Perstorp Industripark

En tankbil och ett tågset med fem vagnar lastade med farligt gods kolliderade på lossningsområdet inom Perstorp Industripark. Inga personskador rapporteras. Foto: Perstorp Industripark

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-01-09

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.