Perstorps kommun, länk till startsidan

Välkommen Perstorps nya kommunchef

Nytt år, nya utmaningar brukar det heta när väl nyårsfirandet lagt sig och vardagen återvänt.
Men det gäller verkligen för Ulf Bengtsson som den 2 januari började som kommunchef i Perstorps kommun.
Välkommen!

Efter 32 år som anställd i Helsingborg började tankarna på att det kanske var läge att göra något annat i arbetslivet bli mer påtagliga. Inte för att han vantrivdes på sin tjänst som förvaltningschef för stadsledningsförvaltningen utan för att han kommit till en brytpunkt i livet.

- Jag är 54 år. Skulle jag göra någon förändring var det nu eller aldrig kände jag, berättar Ulf.

Ulf Bengtsson, ny kommunchef i Perstorps kommun

Ulf Bengtsson, ny kommunchef i Perstorps kommun. Kommer närmast från tjänsten som chef för stadsledningsförvaltningen i Helsingborg.

Annonsen där Perstorps kommun sökte kommunchef fångade hans intresse .
En ansökan skickades in.

- Och så blev jag kallad på intervju. Tänkte att den kan jag väl åka på. Visste då egentligen inte så mycket mer om Perstorp än att det är senaste medlemmen i Familjen Helsingborg och en ort man passerar genom på väg 21. Men så fel jag hade. Här finns så mycket fint. Kommunen är en liten pärla faktiskt och jag ser verkligen fram mot att få vara en del av den och tillsammans med medarbetare, invånare och politiken, säger Ulf vars uppdrag bland annat är att modernisera, effektivisera och digitalisera kommunen.

- Det ska vara enkelt att vara invånare och företagare i Perstorp. Kommunikationen och dialogen ska bli ännu bättre. Samtidigt ska Perstorp bli en aktör som tar för sig mer på scen. Vi ska synas i olika samarbeten och samverkansprojekt, exempelvis 6K och Familjen Helsingborg.

Ulf tror på en ljus framtid för Perstorp. Tankarna och ambitionen på utveckling är många. De närmaste veckorna planerar han spendera mycket tid ute i verksamheten för att bekanta sig med organisation och medarbetare.

- Det är mycket att sätta sig in i. Särskilt spännande och kul ska det bli att tillsammans med kommunstyrelsens ordförande (Ronny Nilsson, s,) vara den som är ytterst ansvarig för kommunens utveckling.

SNABBFAKTA:
Namn: Ulf Bengtsson
Född: 1963 i Åstorp. Uppvuxen i Bjuv
Bor: Centrala Helsingborg
Intressen: Har ett stort samhällsintresse. Det var därför jag en gång i tiden började inom socialtjänsten. Uppskattar annars musik, teater, film och litteratur. Och så tycker jag om att umgås med mitt barnbarn på femton månader.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-01-02

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.