Perstorps kommun, länk till startsidan

Elbilar ersätter i fordonspark

Kommunens fordonspark ska bytas ut.
Åtta bilar ska under en fyraårsperiod ersättas med nya.
Merparten blir elbilar.

I dagarna två har personal fått provköra två skåpbilar från Nissan som enbart drivs med el. Framöver får ytterligare märken också möjligheten att visa upp sina modeller innan kommunen bestämmer sig för upphandling.

- Det är budgeterat att vi ska byta ut två bilar per år de kommande fyra åren. Vi avser att välja elbilar men beroende på kapacitet och motorstyrka får vi nog behålla någon som drivs med fossilt bränsle, säger Laila Schüler på tekniska kontoret.

Perstorps kommun har målmedvetet valt att tänka mer miljövänligt i sin strategi. Tre allmänna laddningsstolpar finns till exempel redan centralt placerade. Två på Allégatan och en på parkeringen vid vårdcentralen. Samtliga gratis att använda för allmänheten.

- Inom tekniska förvaltningen har vi också en stolpe för kommunens enda tjänstebil som drivs med el. Planer finns dessutom på ytterligare laddningsstolpar i kommunen. Bland annat en utmed väg 21, berättar Laila Schüler som enbart fått bra återkoppling från personal som provkört.

- Ja, det har varit uteslutande positivt. Personal har även fått pratat med inredare om hur skåpbilarna bäst kan inredas utifrån verksamhetens behov.

Nissan elbilar skåp

Kommunen ska byta ut sin fordonspark och växlar över till elbilar. I dagarna har Nissan haft två skåpbilar på plats. Framöver visar ytterligare fordonstillverkare också upp sina modeller för personal. Därefter görs upphandling.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2016-12-16

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.