Perstorps kommun, länk till startsidan

Bli en Nattuggla på riktigt

Uppe sent på kvällar och nätter?
Blir ofta kallad nattuggla av din omgivning?
Varför då inte bli en på riktigt?
Nattugglorna i Perstorp söker fler medlemmar.


Att vuxna som rör sig bland ungdomar på kvällar och nätter gör skillnad är klart. Avsikten med nattvandring i centrum är att vara ett stöd för ungdomarna då klimatet ibland kan vara riktigt tufft.

- Så är det faktiskt. Vi får se mycket i lilla Perstorp och det är viktigt att vuxna kan finnas till hands i vissa situationer, säger Viveka Nyman en av de åtta Nattugglorna i byn.

- Vi brukar röra oss i centrum och utanför och inne på fritidsgården Ozvald antingen på fredag eller lördagskvällar. Vi iakttar och bryr oss om ungdomarna. Vi vill dem väl. Vi har exempelvis tystnadsplikt. Men ser vi något olämpligt kontaktar vi polis, fortsätter Viveka.

Nattugglorna, vars slogan är ”För ett tryggare Perstorp” går i genomsnitt en gång i veckan men önskan är att det ska bli oftare. För att det ska bli verklighet krävs fler medlemmar.

- Ju fler vi blir desto oftare kan vi gå. Samtidigt blir det färre tillfällen per medlem. Kanske bara en gång var sjätte vecka. Det handlar om ett par timmars insats som dels gör gott för den egna hälsan och för ungdomarna, säger Viveka Nyman.

Nattugglorna har en egen webbsida, nattugglornaperstorp.selänk till annan webbplats och även en facebooksida, Nattugglorna i Perstorplänk till annan webbplats, där den som är intresserad kan få mer information.

Är det någon som hellre vill ringa finns också en särskild telefon dit man kan vända sig med frågor eller anmälan. Numret är 0731-794018.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2016-12-02

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.