Perstorps kommun, länk till startsidan

Julskyltningssöndag och julmarknad

På söndag händer det mycket i centrum och på hembygdsgården.
Det är dags för julskyltning och julmarknad.
Samtidigt.

Julskyltningen (öppen mellan klockan 13-17) arrangeras av Företagarna i Perstorp (FiP) i samarbete med kommunen. Nöjesprofilen Roger Liljenberg är engagerad som julvärd.
Klockan 13 öppnar butiker och torget. Tomtarna är redo från start. Föreningar och butiker visar upp sig och serverar glögg och pepparkakor.
I dagarna skickas dessutom ett särskilt programblad med som skickas ut till alla hushåll Perstorps kommun.

- Vi har en scen och tre tält med bland annat hantverk. Dessutom pratar räddningstjänsten säkerhet och det blir jullotteri och tävling om bästa skyltfönster, berättar Annika Lundström Olesen, ordförande i FiP.

Vidare bjuder även en julkör från kyrkan på stämningsfull sång hos Helping Hands på Torggatan och det blir dans runt granen och godis till alla barn.
Och från klockan 14.30 tänder kommunen marschaller från ICA till hembygdsgården.

- Vi har ett bra samarbete med kommunen och hoppas på bra uppslutning nu när det arrangeras trevligheter, säger Annika Lundström Olesen.

I och vid hembygdsgården är det också full aktivitet mellan klockan 13.30-18 då Lions och Perstorps Hembygdsförening arrangerar traditionsenlig julmarknad med fiskdamm, tomtegrotta och dans runt granen.

- Nytt för i år är att vi har en separat barntombola med vinster som vänder sig till barn, berättar Lilly Larsson i Lions.
- Vi har också ett ål (den är odlad)- och hantverkslotteri samt plus att det erbjuds möjlighet att få garnering på jättestora pepparkakor, tillägger hon.

Traditionsenligt koras dessutom Perstorps Lucia i samarbete med Lions. Fem kandidater från årskurs åtta på Centralskolan har chansen. Klockan 17.30 avslöjas vem det blir.
Men i år sker det ingen omröstning.

- Så är det. Vi har ändrat för att mer stämma överens med skolans värdegrund. Därför blir det lotten som avgör vem av kandidaterna som blir årets lucia, berättar Lilly Larsson.

Till sist kan också nämnas att Lions och musikskolan arrangerar en julkonsert den 13 december klockan 19 i aulan på Centralskolan.

Julskyltning centrum
JulmarknadLions
Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2016-11-22

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.