Perstorps kommun, länk till startsidan

Rekryteringsträff i jakt på praktikanter

Ett 40-tal personer inskrivna hos Arbetsförmedlingen hörsammade inbjudan från Perstorps Kommun och Arbetsförmedlingen och kom till en rekryteringsträff i syfte att få praktikplats inom någon av kommunens förvaltningar.

- Vi har åtta anställda som vardera tar hand om två praktikanter, totalt alltså sexton stycken, berättar Sahand Kousha, verksamhetschef på kommunens Arbetsmarknadsenhet.

Praktikperioden börjar den 5 december och varar i tre månader. I mars är sedan en brytpunkt innan omgång två inleds.

- Det är sammanlagt 32 personer som får praktik. Praktikanterna ges möjlighet att följa anställda inom bland annat tekniska förvaltningen, på Ugglebadet, inom förskolan, på Centralskolan och Centralköket, säger Sahand.

Projektet som går under arbetsnamnet 8+16 (syftar på de åtta anställda och sexton praktikanterna) riktar sig i första hade till personer från Perstorps kommun. Men framöver är Sahand inte främmande att även inkludera personer från grannkommunerna.

- Vi behöver tänka mer regionalt och samarbeta. Kan vi göra det hoppas vi att även andra kommuner bjuder in oss när det är projekt på gång. Som arbetsmarknaden ser ut förväntas man pendla till jobben och att då enbart erbjuda praktik lokalt minskar möjligheterna till anställning efter avslutad praktik.

Rekryteringsträff

Ett 40-tal personer hörsammade inbjudan om att delta i en rekryteringsträff i hopp om att få en praktikplats inom någon av kommunens förvaltningar.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2016-11-22

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.