Perstorps kommun, länk till startsidan

Stängt skolkök kan öppna igen

Den 11 november tvingades skolköket på Folkets Park stänga då skadedjur upptäckts.

Under helgen gjorde kontroller av köket och gift placerades ut. Några nya skadedjur påträffades inte. Anitcimex har sedan dess utfört en så kallad desinficering av köket plus att personalen diskat allt material.

- Anticimex har konstaterat att det är två råttor som tagit sig in. Båda fångades i fällor, säger Anders Ottosson och tillägger:

- Det är nu kliniskt rent i köket och Söderåsens Miljöförbund har gjort en kontroll för att sedan lämna besked om det återigen blir tillåtet att laga mat och diska, säger Anders Ottosson.

Kontrollen gav positiva svar.

- Ja, de gav klartecken till att köket åter kan öppna från och med onsdag 16 november vilket innebär att köket bara haft stängt tre dagar, säger Anders Ottosson.

Åtgärder som vidtas/vidtagits för att säkra köket framöver är bland annat att golvbrunnar skruvats fast plus att en rörgenomgång från pannrum ska tätas. Dessutom måste en otät port tätas i nederkant. Dessutom har den vägg som det upptäcks ett hål i rivits och ersatts med en ny.

- Det är även beslutat att vi ska ha ett tätare samarbete med fastighetsägaren om ett utökat förbyggande arbete vad gäller skadedjursbekämpning. Regelbundet ska kontroller göras, säger Anders Ottosson.

Eleverna på Parkskolan och Centralskolan, årskurserna 0-9, har under den uppkomna situationen serverats skollunch som vanligt i matsalen.
Maten har tillagats i Centralköket på Rosenhill och levererats till matsalen. Engångsmaterial har används till att äta med och på.

Eleverna som går på Norra Lyckanskolan fick sin mat tillagad i Norra Lyckans kök.

Frågor i ärendet besvaras av Anders Ottosson: 070-3789021

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2016-11-15

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.