Perstorps kommun, länk till startsidan

Förstudie om fortsatt bredbandsutbyggnad i centrala och östra Skåne


Under ledning av Östra Göinge kommun har Perstorps kommun gått med i en förstudie som del i kommunens fortsatta bredbandsutbyggnad. Syftet med projektet är att få en bild över kommunernas möjligheter och förutsättningar för att uppnå regeringens bredbandsmål på att minst 90 procent av alla hushåll och företag i Sverige ska ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år 2020.

För att kunna se över dessa förutsättningar på kommunal nivå, kommer man från kommunens Stadsbyggnadskontor att i projektet arbeta med att kartlägga så kallade ”vita fläckar”. En vit fläck innefattar de områden i kommunen som inte har eller som utifrån dagens förutsättningar kan förväntas bli utan fiber. Beroende på vilken metod som kommer tillämpas för denna kartläggning, finns möjligheten att man som kommuninvånare i Perstorp kan komma att bli kontaktad av Stadsbyggnadskontoret under denna period.

Rent konkret förväntas projektet resultera i framtagandet av nyttokalkyler, innehållande de vinster och effektiviseringar som kommunerna kan vinna på grund av utbyggd fiberinfrastruktur som möjliggör nya digitala lösningar inom den offentliga verksamheten. Projektet kommer också resultera i framtagandet av två eller flera strategier för dragning av bredband där man då kommer ta hänsyn till faktorer så som finansiering, teknikval och tillvägagångssätt.

Bredbandsförstudiens totala projektbudget omfattar ca 800 000 sek och finansieras till 50 procent av den Europeiska Regionalfonden (ERUF). Projektet är ett stort samarbetsprojekt mellan Perstorps kommun, Östra Göinge kommun , Kristianstad kommun, Hässleholms kommun, Bromölla kommun, Eslövs kommun, Hörbys kommun, Höörs kommun, Osby kommun, Simrishamns kommun, Sjöbo kommun, Tomelilla kommun och Ystads kommun.

Projektet planeras att avslutas i maj 2017.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2016-09-08

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.