Perstorps kommun, länk till startsidan

Skapande skola

Vad är skapande skola?

Kulturrådet fördelar årligen bidrag till grundskolans årskurs F-9 för att öka elevernas möjligheter att möta professionell konst och kultur.

Skolans uppdrag att arbeta med estetik, kultur och skapande handlar både om att se till att alla elever får kännedom om samhällets kulturutbud och om att använda estetiska uttryckssätt och skapande arbetssätt som en del av undervisningen. Syftet med statsbidraget Skapande skola är att långsiktigt integrera kulturella och konstnärliga uttryck i skolan, med utgångspunkt i skolans läroplan.

Ansökan om bidrag för Skapande skola görs av skolans huvudman.

Vad är kulturinsatser?

Insatser som görs med en professionell kulturaktör inom animation, arkitektur, berättande, cirkus/nycirkus, dans, design, drama, film, foto, hantverk, kulturarv, litteratur, media, museer, musik, serier, slöjd, skrivande, sång, teater och visuell konst.

Alltså inte naturskolor, djurparker, allmänna föreläsningar, matkultur, miljöfrågor eller utflyktsmål utan professionell guidning.

Målsättning för Skapande Skola

Ge alla elever kulturupplevelser som de är intresserade av och även presentera upplevelser för barnen som kan leda till nya intressen. Syftet är att även eleverna skall kunna ta del av olika kulturella aktiviteter för att långsiktigt stärka kulturen i Perstorp. Målet är att sträva mot att eleverna utvecklar nyfikenhet, intresse, fantasi, skaparkraft, förståelse, ansvar och självkänsla samt att stärka gemenskapen och förmågan till samarbete.

Länk till kulturrådet

http://www.kulturradet.se/sv/Skapande-skolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Informationsägare: Åke Svensson
Senast uppdaterad: 2016-01-15

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.