Perstorps kommun, länk till startsidan

Söker du ett spännande och intressant extrajobb?

Perstorps kommun söker Räddningsman i beredskap (RIB).

Vill du rädda liv, egendom och miljö? Då kanske arbetet som RIB, förut kallades denna deltidsbrandman, skulle kunna vara något för dig. Är du fullt frisk och har god fysik, är simkunnig och har fast arbete i Perstorp som du kan springa ifrån i händelse av larm, då ska du fortsätta läsa.

Arbetsuppgifter:

Som RIB har du beredskap i hemmet eller på ditt ordinarie arbete dygnet runt enligt schema. Beredskapen är fördelad på tre grupper och tanken är att du ska ingå i en av dessa. Varje år ska du öva ca 60 timmar. Vid larm har du 5 minuter på dig att ta dig till brandstationen, byta om och vara på väg. Därför måste du bo och arbeta i Perstorp.

Uppdragen varierar och kan handla om allt från bränder, trafikolyckor och olyckor med farliga ämnen till att ge första hjälpen. Du kommer att ingå i en grupp där alla har sina givna roller beroende på olyckans karaktär.

I tjänsten ingår övning enligt schema och detta sker huvudsakligen på kvällstid. Någon gång per år sker övning på dagtid då man behöver vara ledig från sitt ordinarie arbete.

Innan påbörjad tjänst kommer du att genomgå en introduktionsutbildning. Du får lön under de två veckor (80 tim) preparandutbildningen pågår, och den ger dig 1 studiepoäng per vecka. Du kan sedan efter ca 1-2 års tjänst komplettera med utbildningen "Räddningsinsats" på Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) skola i Revinge.

Kvalifikationskrav:

Vi söker dig som har god fysik, syn och hörsel är simkunnig samt har lägst körkorts-behörighet B. C samt CE-behörighet är meriterande. Om du inte har C-körkort skall det inskaffas under provanställningstiden på 6 månader. Detta bekostas och ombesörjs av den enskilde räddningsmannen. Språkkunskap, svenska i tal och skrift.

Uttagning till tjänsterna omfattar test, intervju och läkarundersökning anpassade till arbetets krav som rök- och kemdykare och övriga förekommande arbetsuppgifter. För anställningstester, se www.perstorp.se/lediga_jobb_deltidsbrandman.htmllänk till annan webbplats . Vi begär dessutom in ett utdrag ur Polisens belastningsregister.

Eftersom vi på räddningstjänsten inte har några kvinnliga RIB så uppmuntras ni att söka.

Tänk även på att din huvudarbetsgivare måste godkänna att du arbetar som RIB eftersom det innebär att du lämnar ditt arbete med kort varsel vid larm samt måste kunna vara ledig för utbildning och övning vid behov.

Du får gärna redan nu skicka in ditt CV och personliga brev till raddningstjansten@perstorp.se

Tillträde: 
Efter överenskommelse
Lön: Enligt avtal
Upplysningar: Leif Hylander Tel. 0435-384 80 E-post leif.hylander@perstorp.se

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2017-02-06

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.