Perstorps kommun, länk till startsidan

Byggnationen av nya Pärlans förskola i Oderljunga påbörjad.


Perstorps kommun har påbörjat byggnationen av nya Pärlans förskola i Oderljunga. Totalt satsar Perstorps kommun cirka 13 miljoner på den nya förskolan och en ny säker infart till förskolan. Under sommaren har arbetet även pågått med att omställa Oderljunga skola från att uppvärmas av olja till att uppvärmas av bergvärme. Därmed är nu ingen av Perstorps kommuns lokaler beroende av olja för sin uppvärmning.

”Att ingen av kommunens fastigheter uppvärms av olja är ett viktigt steg i kommunens miljöarbete. Samtidigt som vi genomför detta arbete har vi även installerat ett ventilationssystem med återvinning av värme i den befintliga skolan i Oderljunga. Ett viktigt steg för att förbättra arbetsmiljön för barnen och lärarna”. Säger Samhällsbyggnadschef Bengt Marntell i en kommentar.

Oderljunga skola har fungerat som skola sedan år 1859. Skolan ligger idylliskt i skogsbrynet i Oderljunga, sju kilometer norr om Perstorp. Skolan består av tre fristående byggnader omgivna av en skolgård som stimulerar till många olika aktiviteter. Lokalerna är trivsamma med både ny och gammal charm. Oderljunga skola är en F-5 skola där drygt 60 elever går i åldersintegrerade klasser. För att kunna installera bergvärme i skolan var entreprenören tvungen att riva upp delar av skolgården. Skolgården kommer dock vara återställd till skolstarten försäkrar Bengt Marntell.

Informationsägare: Ulf Bengtsson
Senast uppdaterad: 2013-08-22

Kontakt

Postadress:
Perstorps Kommun, 28485 Perstorp

Besöksadress:
Torget 1, 28431 Perstorp

Telefonväxel: 0435-390 00
Fax: 0435-355 51

E-post: kommunhuset@perstorp.se

Öppettider

måndag-torsdag 08.00-16.30 fredag 08.00-15.00 lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettideröppnas i nytt fönster

Felanmälan efter arbetstid

Telefon: 0435-393 05

Du kommer då till Securitas som tar upp anmälan och vidarebefordrar den till kommunens jourpersonal.